Zeilen op Bonaire

Er zijn veel activiteiten te ondernemen tijdens uw vakantie op het tropische eiland Bonaire. Daarvan is zeilen op Bonaire een goed voorbeeld en ook al is dit niet de meest beoefende activiteit, het is wel een adembenemende manier om het eiland van een andere kant te zien en te genieten van de zon en de zee.
Als u Bonaire last minute bezoekt wilt u wellicht uw tijd niet alleen op het strand doorbrengen. Ofschoon het stand natuurlijk wel buitengewoon aanlokkelijk is door het parelwitte zand, is op Bonaire zeilvakantie vieren een minstens even goede mogelijkheid. Hierbij zult u dan volop profiteren van het geweldige weer en de hemelsblauwe en vooral kraakheldere zee rondom het eiland. Daarnaast zal ook de ligging van het eiland meehelpen om uw zeilvakantie tot een succes te maken. Omdat de algemeen informatie Bonaire u leert dat het eiland in het zuidelijke deel van de Caribische zee is gelegen, zult u tijdens uw last minute zeilvakantie op Bonaire vrijwel altijd over voldoende wind beschikken. Dit komt omdat in dit gebied altijd een straffe passaat wind waait die ook altijd uit oostelijke richting komt. Dit zorgt er dus voor dat u bij het zeilen op Bonaire altijd op dezelfde plekken rekening moet houden met dezelfde veranderingen in de windrichting. Het klinkt wellicht vreemd dat de wind vrijwel altijd uit dezelfde richting komt maar u kunt het goed zien aan hoe de natuur zich hieraan aangepast heeft. Bonaire en zeilen vormen hierdoor dan ook een onfeilbare combinatie waar u het hele jaar door van kunt genieten.

Het feit dat er op het gebied van de wind rondom Bonaire niet heel erg veel variatie is zegt niet dat het geen uitzonderlijk mooie plek is om te zeilen. Een goedkope last minute Bonaire vakantie zal u immers naar een tropisch eiland voeren en hier kunt u net als bij het zeilen op Bonaire genieten van het heerlijke weer en de geweldige natuur. Er is immers niets mooier om te genieten van een heerlijke zeiltocht in de heerlijke zon op een gladde zee of juist aan de andere kant van het eiland voortgestuwd worden door de straffe wind. Dit is vooral goed te merken bij het zeilen rond Bonaire waar u alle windrichtingen tegen zult komen. Het zal dan vooral op uw eigen techniek aankomen als u zelf op pad gaat of juist aan die van de bemanning als u een boot met bemanning chartert. Dit laatste is wellicht niet de beste optie voor een last minute zeilvakantie omdat charter boten veelal ruim vooraf besproken moeten worden. Dit heeft te maken met het feit dat er geen onbeperkt aantal boten is en dat komt weer omdat er natuurlijk relatief weinig mensen wonen. Toch is zeilen op Bonaire wel een redelijk belangrijke vorm van toerisme waar veel mensen op af komen en ook van genieten. Het is dan wel minder populair dan duiken op Bonaire maar wel een goede afwisseling voor de laatste dagen voordat u weer moet vliegen te genieten van het fantastische weer. Het is dan ook niet voor niets dat heel veel mensen kiezen voor het zeilen het Caribisch gebied uitzoeken.

Het geweldige weer en een fantastische zee zijn natuurlijk belangrijk voor een geslaagde zeil vakantie maar niet het enige dat u nodig hebt. Zeilen op Bonaire zal pas echt een succes worden als u over het juiste materiaal beschikt en daarbij kan Sailingpoint Bonaire u van dienst zijn. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd op het gebied van het verhuren van zeilboten in diverse klassen. Daarbij kunt u kiezen voor eenpersoons boten of juist een boot waar u met meerdere personen mee het water op kunt. Op Bonaire zeilvakantie vieren zal zelf een trainingskamp kunnen worden voor wedstrijd zeilers omdat dit bedrijf ook een selectie aan wedstrijdboten in het assortiment heeft. Dit is natuurlijk een ideale mogelijkheid voor de wedstrijd zeiler om ook te blijven trainen als de weersgesteldheid in Nederland dat niet toe zou laten. Of voor een last minute zeilvakantie Bonaire dan de meeste geschikte bestemming is moet u zich natuurlijk wel afvragen. Het aantal mensen dat Bonaire bezoekt is immers beperkt en hierdoor is het aantal boten dat beschikbaar is ook niet oneindig. Als zeilen op Bonaire uw bedoeling is dan is het verstandig om op tijd contact op te nemen met een verhuurder over de beschikbaarheid. Dit is dan ook waarom Bonaire last minute bezoeken u wel eens voor een vervelende verassing kan stellen als blijkt dat er geen boot beschikbaar is. Toch vormen Bonaire en zeilen wel een geweldige combinatie omdat het weer er het hele jaar door goed is en de wind vrijwel continue aanwezig zal zijn.

Er zijn natuurlijk meerdere bedrijven die u een goede boot kunnen verhuren en daarbij zult u ook vaak grotere boten kunnen vinden die met bemanning komen. Als met een grote boot zeilen op Bonaire uw wens is dan kunt u daarvoor beter ruim van te voren contact over opnemen met een verhuurder omdat het aanbod in deze klasse natuurlijk nog beperkter is. Het is echter wel een hele mooie optie om een romantische zeilcruise te maken rond het eiland en eventueel de buur eilanden. Het zal immers geen geheim meer zijn dat op het gebied van zeilen het Caribisch gebied u heel veel te bieden heeft. De mooiste zonsondergangen vind u nu eenmaal op zee omdat u zich op het water bevind en er geen land uw uitzicht zal onderbreken. Natuurlijk zal zeilen rond Bonaire wel het een en ander van uw vaardigheid vergen en daarom is het verstandig om u vooraf goed voor te bereiden. U zult hiervoor ter plekken de nodige informatie in kunnen winnen bij de verhuurders maar ook op het internet is veel informatie te vinden. Dat net als duiken ook zeilen op Bonaire een belangrijke activiteit is kunt u ook zien aan de jaarlijkse zeil regatta die georganiseerd wordt. Dit evenement trekt altijd veel bezoekers uit de hele Caribische regio en is een lust voor iedere zeil liefhebber. Kijk voor de mogelijkheden voor een last minute zeilvakantie bij de reis organisaties die u op deze pagina zult vinden.

Sailingpoint Bonaire