Algemene Informatie Bonaire

Als u op basis van algemene informatie Bonaire gaat beoordelen als vakantieland of als land om te wonen dan zal natuurlijk vooral het klimaat erg positief opvallen. Toch is er natuurlijk meer dan Bonaire een erg aantrekkelijk eiland maakt en een goede reden zal zijn om juist naar Bonaire op vakantie te gaan of om u er te vestigen.

Veel meeste mensen die Bonaire last minute bezoeken vragen zich af waarom zij niet veel eerder naar dit bijzondere eiland op vakantie zijn gegaan. Over Bonaire algemene informatie naslaan zal u leren dat er een bijzonder aantrekkelijk klimaat heerst en de bevolking gastvrij en behulpzaam is. Voor u als vakantieganger zal dit natuurlijk buitengewoon veel mogelijkheden bieden om u te vermaken in, op en aan het water. Bonaire staat vooral bekend om het vermaak in het water en daarbij gaat het dan om duiken op Bonaire. Informatie over Bonaire vinden met betrekking tot duiken zal niet heel erg lastig zijn, de mogelijkheden worden dankbaar gebruikt door de toeristen industrie en de overheid om nieuwe gasten over te halen een bezoek te brengen. Er zullen ook veel boeken en websites te vinden zijn over het natuurschoon van Bonaire en hoe u daar het beste van kunt genieten. Hierbij zult u ook aan de hand van veel algemene informatie Bonaire kunnen leren kennen voordat daadwerkelijk een vakantie boekt en op pad gaat. Dit is natuurlijk niet absoluut noodzakelijk maar het zal zeker voordelig zijn als u al van veel feiten over Bonaire op de hoogte bent voordat u op vakantie gaat.

Veel mensen die een vakantie aan het plannen zijn zullen zich hierop voorbereiden door veel informatie over het land dat men wil bezoeken na te slaan. Op de hoogte zijn van gebruiken en veel andere zaken zal het vaak eenvoudiger maken om in het betreffende land uit de voeten te kunnen. Ook de algemene informatie over Bonaire die wij u aanreiken moet u op deze manier lezen, het zal geen uitgebreide beschrijving van het land zijn maar het zal u wel een goede indruk geven. Als u de cijfers over Bonaire op een rijtje gaat zetten dan zult u zien dat het eiland redelijk dun bevolkt is. Omdat Bonaire sinds tien oktober 2010 een bijzondere gemeente in Nederland is, is het daarmee ook direct een van de dunst bevolkte gemeenten in Nederland. Deze informatie over Bonaire wil echter niet zeggen dat u zich ook zonder meer op het eiland kunt gaan vestigen. Het feit dat Bonaire samen met Saba en Sint Eustatius in 2010 de status van bijzondere gemeente in Nederland heeft gekregen. Toch maken de eilanden geen deel uit van de Europese unie en zullen zij ook niet bij het Schengen gebied gerekend worden. Dit onderdeel van de algemene informatie over Bonaire is belangrijk omdat dit betekend dat u niet met een identiteitsbewijs kunt reizen maar dus een paspoort nodig zult hebben. De eilanden hebben een aparte status binnen de EU gekregen en er zal in de toekomst nogmaals overwogen worden of de cultuur van Bonaire voldoende is aangepast om bij Europa te horen.

Op Bonaire zal na in de toekomst de euro als wettig betaalmiddel ingevoerd worden maar op dit moment wordt de Amerikaanse Dollar gebruikt. Er zijn drie officiƫle talen in Bonaire waarvan het Nederlands en het Engels natuurlijk bekend zijn, het Papiamento zal echter een nieuwe taal binnen Europa zijn. Op de hoogte zijn van de algemene informatie van Bonaire betekend ook dat u op de hoogte bent van het feit dat geleidelijk de Nederlandse wetgeving wordt ingevoerd op de drie Antilliaanse eilanden die de status van bijzondere gemeente hebben gekregen. Dit wordt geleidelijk gedaan omdat iedereen die de feiten over Bonaire kent weet dat er natuurlijk nogal wat verschillen waren tussen de bestaande regels op Bonaire en de Nederlandse. Iets dat de overheid van Bonaire echter al jaren wist is het feit dat men zuinig moest zijn op de natuur omdat dit een belangrijke toeristische trekpleister was en is. De informatie over Bonaire die u kunt vinden zal dan ook in belangrijke mate betrekking hebben op de natuur en het behoud hiervan. De belangrijkste natuurgebieden hebben een beschermde status gekregen en enkelen zijn zelfs door het Wereld Natuur Fonds erkend waardoor extra middelen verkregen konden worden om ze te beschermen. U kunt veel algemene informatie over Bonaire en in het bijzonder de bescherming van de natuurgebieden vinden. Terwijl de cijfers over Bonaire duidelijk laten zien dat een belangrijk deel van het toerisme afhankelijk is van de aantrekkingskracht van deze natuurgebieden, mag het ook duidelijk zijn dat hun beschermde status ook beperkingen met zich mee brengt.

Er zijn een aantal duidelijke regels waar u van op de hoogte moet zijn als u wilt gaan duiken of snorkelen en iedere verhuurder van uitrusting of uw hotel zal u deze regels op het hart drukken. De algemene informatie over Bonaire zal duidelijk stellen dat u geen harpoen bij u mag hebben en u het koraal en haar bewoners niet aan mag raken of vernielen. Ook op vervuiling wordt streng gecontroleerd en de straffen die op de overtreding van deze regels staan zijn niet mals. Over Bonaire algemene informatie zoeken zal u echter wel leren dat er buitengewoon veel duikplekken zijn over het hele eiland die bovendien duidelijk aangegeven zijn. In veel gevallen kunt u vanaf de kant het water inlopen terwijl uw auto niet al te ver weg geparkeerd staat. Na het duiken is het natuurlijk tijd om u heerlijk te laten verwennen en op Bonaire cultuur op te snuiven. De bijzondere mengelmoes van verschillende bevolkingsgroepen die op het eiland wonen zorgen er voor dat er een buitengewoon vriendelijke en hartelijke sfeer hangt. U wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten die georganiseerd worden en dit is een mooie manier om veel informatie over Bonaire tot u te nemen. Ook al is het eiland klein en wonen er niet heel erg veel mensen, het is wel een buitengewoon gemoedelijk eiland en dat oefent op veel mensen een grote aantrekkingskracht uit. De feiten over Bonaire zullen echter wel vertellen dat de overheid niet zomaar iedereen zich op het eiland laat vestigen maar daar strenge eisen aan stelt.