Wandelen op Bonaire

Er zijn natuurlijk veel manieren om het tropische eiland waar u op vakantie gaat te verkennen. Daarvan is wandelen op Bonaire wellicht de mooiste manier van omdat u dan zoveel meer kunt zien dan als u in de auto zit. Bovendien zijn op deze manier delen van het eiland toegankelijk waar u anders niet zult kunnen komen.

Omdat Bonaire last minute bezoeken vaak een kwestie is van budget zal op Bonaire wandelen hier dan ook heel erg goed bij passen. In tegenstelling tot voor autoverhuur Bonaire bezoeken hoeft u immers in uw vakantie budget geen rekening te houden met kosten anders dan wellicht een toer met gids boeken voor sommige speciale routes. Over het algemeen is Bonaire echter heel erg goed te voet te verkennen en omdat het een eiland is zal verdwalen natuurlijk vrijwel onmogelijk zijn. Hier is natuurlijk door de overheid en uiteraard ook de toeristen industrie ook aan gedacht en daarom zal op het gebied van wandelroutes Bonaire veel te bieden hebben. Daarbij zal het feit dat het eiland veel variatie heeft in landschap zeker meehelpen om sommige routes erg aantrekkelijk te maken. Wandelen op Bonaire in gebieden die een duidelijke invloed van de mens hebben zal natuurlijk zeker mogelijk zijn maar u kunt er ook op uit trekken om de natuurgebieden te verkennen. Het is wellicht deze variatie die naast de zeer uitgebreide en vooral beroemde mogelijkheden voor duiken op Bonaire, de grootste aantrekkingskracht hebben. U kunt dus stellen dat er voor iedereen wel iets te vinden in op het prachtige eiland waarbij de natuur van Bonaire een nadrukkelijke rol speelt.

Het is voornamelijk de natuur die veel mensen aan zal trekken om de wandelschoenen aan te trekken en er op uit te gaan. Het feit dat Bonaire natuurlijk al heel lang een eiland is heeft er voor gezorgd dat een wandelvakantie naar Bonaire een ware ontdekkingstocht kan worden. veel diersoorten die ooit op Bonaire zijn beland zullen zich op hun eigen wijze hebben ontwikkeld en daardoor heel erg bijzonder zijn. Andere dier en planten soorten zullen door de mens aan land zijn gebracht en sommigen daarvan door de Europeanen. Ook al zetten die pas vijfhonderd jaar geleden voet aan wal, het wandelen op Bonaire zal toch ontmoetingen op kunnen leveren met dieren die zich op een bijzondere wijze hebben geƫvolueerd. Hierbij kunt u bijvoorbeeld een aantal bijzondere vogel soorten noemen maar ook een aantal speciale hagedissen. Dat Bonaire een wandel land is zal al snel duidelijk zijn als u bedenkt dat de meeste van deze dieren in het Washington Slagbaai nationaal park in het noorden voorkomen. Dit park is alleen te voet toegankelijk en staat garant voor urenlang wandelplezier en bijzondere ontmoetingen. In de vorm van een excursie wandelen op Bonaire is goede optie omdat u op die manier onder leiding van een gids de mooiste plaatsen kunt ontdekken en bijzondere dieren tegen kunt komen. Een gids weet immers de weg omdat deze vaak deel uit maakt van wandel organisaties op Bonaire en zal u veel onder uw aandacht kunnen brengen dat u wellicht op eigen houtje zou missen.

Zeker in het nationale park zult u veel verschillende landschappen aantreffen en de hier voorkomende dieren maken iedere uitstap bijzonder. Ook aan de andere kant van het eiland is wandelen op Bonaire bijzonder omdat Bonaire thuis is voor een van de grootste flamingo kolonies ter wereld. Ook al is het zuiden van het eiland beter per auto te bereiken, de mooiste plaatsen zult u toch echt te voet aan moeten doen. Uiteraard is hier goed over nagedacht en daarom zijn er veel wandelroutes op Bonaire die u naar de speciale plaatsen zullen brengen. Het is hierbij aan te raden om een goede beschrijving mee te nemen van wat u zoal tegen kunt komen omdat u snel de details over het hoofd kunt zien. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om bij op Bonaire wandelen goed op te letten wanneer u dat gaat doen. Bonaire is zoals u weet een tropisch eiland en de temperatuur is daarom een factor waar u zeker rekening mee moet houden. Zorg er daarom voor dat u rond het middag uur niet op pad bent en altijd voldoende drinkwater bij u hebt. Als u zich aan deze twee voor de hand liggende zaken houdt dan zal de natuur op Bonaire u een heel bijzondere wandeling opleveren. Als de natuur voor u niet op de eerste plaats staat omdat het u om het wandelen zelf gaat dan bent u met de keuze voor wandelen op Bonaire ook aan het juiste adres.

De uitgestrekte wandelpaden die vele kilometer door het soms ruige landschap slingeren, zullen een echte uitdaging kunnen vormen voor de geoefende wandelaar. Een wandelvakantie naar Bonaire zal zonder al te veel fantasie snel een echte trekking vakantie kunnen worden waar de meest doorgewinterde wandelaar van op kijkt. Tel daarbij op dat het hoogste punt van Bonaire de Brandaris is die met haar bijna tweehonderd vijftig meter een echte kuitenbijter kan zijn en u zult begrijpen dat u flink uit de voeten kunt op dit prachtige eiland. Het is met deze gegevens ook niet moeilijk voor te stellen dat wandel organisaties op Bonaire deze feiten graag gebruiken om veel bezoekers naar het eiland te lokken. Op de websites van deze organisaties zult u veel informatie vinden en natuurlijk kunt u vooraf al veel informatie inwinnen en direct na aankomst gelijk aan de wandel. Het wandelen op Bonaire wordt een steeds belangrijker vorm van toerisme waar veel mensen op af komen. Het mag dan ook zonder meer gerekend worden tot een van de pijlers waar het toerisme op staat al zal het natuurlijk lang niet zo belangrijk als het duiken waarom last minute Bonaire bezoeken vooral bekend staat. Of u nu door deel te nemen aan een excursie wandelen op Bonaire wilt of er zelf op uit wilt trekken, het eiland heeft voor iedere wandelaar het een en ander te bieden. Wat dat betreft is naast het bekende duiken, Bonaire een wandel land dat u eigenlijk niet kunt missen.