Bonaire Feiten en Cijfers

Als u over Bonaire feiten en cijfers op een rijtje gaat zetten dan zal het u allereerst opvallen dat het een eiland is dat bijna twee maal zo groot is als Texel. Het aantal inwoners is echter niet zo heel veel hoger waardoor de bevolkingsdichtheid een stuk lager is. In de praktijk zal het eiland echter vaak een stuk drukker aandoen omdat de meeste mensen in de hoofdstad Kralendijk wonen.

Als u op basis van de cijfers Bonaire last minute gaat bekijken dan zal u vooral opvallen dat het aantal inwoners van de hoofdstad Kralendijk bijna net zo groot is als het aantal mensen dat zich op Texel gehuisvest heeft. Dit betekend dus dat grote delen van het eiland onbewoond zijn op wat verspreide huizen na die grotendeels op de plaatsen van de oude plantages staan. Het noordelijke en het zuidelijke deel van Bonaire is echter vrijwel onbewoond omdat zich daar twee belangrijke natuurgebieden bevinden. De feiten over Bonaire zullen u dan ook vertellen dat het noordelijke deel van het eiland het nationaal park Slagbaai huisvest en het zuidelijke deel de oude zoutpannen en een groot mangrove bod waar een grote populatie flamingo’s wonen. Over Bonaire feiten en cijfers opzoeken zal u ook vertellen dat het niet een van de meest toeristische eilanden is. In vergelijking met de meer dan een miljoen toeristen die jaarlijks naar bijvoorbeeld Aruba komen zal Bonaire minder dan honderd duizend toeristen verwelkomen. Toch is Bonaire als vakantieland wel degelijk populair en dan gaat het vooral om het duiken op Bonaire waar het wereld beroemd mee is geworden.

De meeste toeristen oorden zullen zich rond de hoofdstad Kralendijk bevinden en een deel ten noorden. Dit maakt de hoofdstad ook gelijk het bruisende hart van het eiland maar toch wil dit niet zeggen dat er verder niets te beleven valt. Over Bonaire feiten en cijfer naslaan zal u leren dat het duiktoerisme de belangrijkste stroom bezoekers naar het eiland brengt. Dit is niet zo verwonderlijk als u zich bedenkt dat zich aan de westkust van het eiland enkele van de mooiste koraal riffen ter wereld bevinden. Dit is vooral te danken aan de ligging van Bonaire in het zuidelijke deel van de Caribische zee op twaalf graden boven de evenaar net boven de kust van Venezuela. Dit zorgt er voor dat er een tropisch klimaat heerst op het land waar natuurlijk ook de zee rondom Bonaire van profiteert. Bovendien is in de geschiedenis Bonaire gevormd door de sterke passaat wind die continue vanuit oostelijke richtingen waait. Dit heeft er voor gezorgd dat aan de westkust een rustige zee is ontstaan waar de koraal riffen zich hebben kunnen vormen. Dit wordt al snel duidelijk als u iets verder kijkt naar wat is Bonaire in werkelijkheid, in tegenstelling tot veel andere eilanden in het Caribische gebied is Bonaire niet ontstaan door vulkanische activiteit maar is het eigenlijk een grote zandplaat. Over Bonaire feiten en cijfers op een rijtje zetten zal u vooral leren dat het tropische klimaat waar de duikers zoveel plezier aan beleven nog meer positieve eigenschappen aan het eiland heeft geschonken.

Hierbij zal het bijvoorbeeld over het weer op Bonaire gaan dat zonder meer tropische te noemen is. De gemiddelde temperatuur op Bonaire is bijna achtentwintig graden en de gemiddelde temperatuur van de zee is bijna zevenentwintig graden. Over Bonaire feiten en cijfers checken zal u verder leren dat er jaarlijks ongeveer vijfenvijftig centimeter regen valt waarvan het merendeel in de laatste drie maanden van het jaar. De laagste gemeten temperatuur ooit is twintig en een halve graag en het is voor zover bekend nog nooit warmer geweest dan zesendertig en een halver graad. Deze feiten over Bonaire zullen u vertellen dat het een buitengewoon stabiel tropisch klimaat is en dat maakt het juist ook zo aantrekkelijk. Het klimaat is hierdoor het hele jaar door aantrekkelijk als warme bestemming en dat weten veel mensen maar al te goed. De cijfers van Bonaire laten zien dat op ieder moment van het jaar door middel van last minute hotels Bonaire als bestemming gekozen kan worden. U kunt zich dus het hele jaar door laten verwennen door de heerlijke zon als deze in Nederland niet te zien is of u te goed doen aan al het moois dat de zee u tijdens het duiken voor zal schotelen. Van Bonaire feiten en cijfers op een rijtje zetten zal u echter ook vertellen dat er nog veel meer te beleven is. Wat is Bonaire nog meer dan alleen ene tropische bestemming waar u mooi kunt duiken zal duidelijk worden als u op deze website verder leest.

Het eiland heeft een rijke historie die wat betreft de menselijke invloeden ongeveer duizend jaar terug gaat. Uiteraard is het eiland al veel eerder ontstaan maar kwamen de eerste bewoners pas toen naar het eiland vanuit zuid Amerika. De geschiedenis van Bonaire is buitengewoon boeiend en de Europeanen die zich in de laatste vijfhonderd jaar over het eiland ontfermd hebben zullen niet op alle gebieden even succesvol genoemd hoeven te worden. Toch zijn het wel de Europeanen geweest die de voorwaarden geschapen hebben waardoor nu over Bonaire feiten en cijfers bekijken u een buitengewoon boeiend verhaal laten zien. De rijke cultuur waarover het eiland nu beschikt was niet mogelijk geweest zonder de invloed van de Europeanen al moet u zich natuurlijk wel afvragen of deze cultuur er überhaupt had moeten zijn. Dat Bonaire als vakantieland u nu echter een tropische verassing voor zal schotelen waar u kunt genieten van het geweldige weer en de beste duik locaties ter wereld mag dan wel weer als positief bestempeld worden. Bonaire heeft u als veeleisende vakantieganger enorm veel te bieden en dat zal vrijwel iedere vakantie tot een succes maken. Natuurlijk is hierbij de ligging van Bonaire verantwoordelijk voor het weer maar de cultuur, de gastvrijheid van de bevolking en de heerlijke gerechten die de lokale bevolking voor u zal bereiden, komen geheel voor hun rekening. Daarom is op basis van de cijfers Bonaire beoordelen ook geen eerlijke zaak maar zult u het eiland vooral zelf moeten ervaren.