Duiken op Bonaire

Er kunnen natuurlijk meerdere redenen zijn waarom een bezoek aan Bonaire op uw verlanglijstje zal staan en die zullen ongetwijfeld allemaal legitiem zijn. De meeste bezoekers zullen echter voor duiken op Bonaire kiezen en dat is niet verwonderlijk. Van Bonaire is het bekend dat het een van de mooiste duiklocaties ter wereld is en dat trekt natuurlijk veel mensen aan.

Dit is ook waarom Bonaire last minute aandoen een goede optie is als u een duik in de Cariben wilt nemen. Het hele eiland staat in het teken van het duiken en naast het feit dat de meeste hotels hun eigen faciliteiten aan zullen bieden zijn er ook zeer veel private duik scholen en verhuur bedrijven voor uitrusting te vinden. Het zal dus geen enkel probleem zijn om vanwege alle voordelen last minute te boeken naar dit tropische paradijs en op Bonaire duiken als belangrijkste tijdsbesteding te kiezen. Toch wil dit ook weer niet zeggen dat de mogelijkheden onbeperkt zijn, Bonaire heeft immers geen onbegrensde mogelijkheden voor logies omdat het aantal bezoekers van het eiland beperkt is en daarom zal op het gebied van last minute hotels Bonaire ook beperkingen hebben. Dit neemt natuurlijk niet weg dat voor een last minute duikvakantie Bonaire wel zeer goede mogelijkheden zal bieden. Als er een reis beschikbaar is dan moet u er natuurlijk wel snel bij zijn omdat deze reizen erg populair zijn. Er zijn immers zeer veel mensen die wel willen duiken op Bonaire maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen.

Uiteraard is het feit dat u veel kunt besparen op de aanschaf van uw vakantie de belangrijkste reden waarom Bonaire last minute bezoeken erg populair is. Als u daarnaast voor een aantrekkelijke prijs op Bonaire duik vakantie kunt vieren dan wordt de zaak natuurlijk nog interessanter. De aantrekkelijkheid van de prijs die u moet betalen zal echter voornamelijk afhankelijk zijn van de besparingen die te behalen zijn op het vlieg ticket en de accommodatie. Het huren van uitrusting zal meestel niet inbegrepen zijn en komt daardoor vrijwel altijd bovenop de reissom. Omdat u echter veel bespaard op de aanschaf van de reis zal u voor het duiken op Bonaire wel meer mogelijkheden geboden worden en dat is ook wat waard. Het zal natuurlijk altijd aanbeveling verdienen als u al de nodige ervaring hebt op het gebied van duiken en wellicht al in het bezit bent van een duikbrevet. Uiteraard zal ook op het gebied van duikscholen Bonaire het een en ander te bieden hebben, maar de kosten die u maakt zullen door gebruik van te maken van de mogelijkheden tot het behalen van een brevet natuurlijk wel hoger uitvallen. Het is wel weer een goed idee om gebruik te maken van de diensten van een duikschool als u wilt duiken op Bonaire in een meer afgelegen locatie omdat de plaatselijke instructeurs natuurlijk de weg en niet te vergeten, de gevaren kennen. Als u het rustig aan wilt doen dan is dat natuurlijk ook mogelijk en daarom kunt u ook voor het snorkelen Bonaire zeker als bestemming kiezen.

De belangrijkste reden dat duiken de grootste trekpleister is van dit prachtige eiland is het feit dat het in de tropen ligt. Zoals u weet heeft dit feit de nodige invloed op het weer waarvan u kunt genieten tijdens uw bezoek, maar voor het duiken op Bonaire heeft dit ook zo haar voordelen. De zee rondom Bonaire is dan ook tropisch en daar zullen dan ook bijzondere vissen en andere dieren en organismen in voorkomen. Hiervan is vooral koraal de reden dar Bonaire een zeer bekende duiklocatie is geworden die jaarlijks veel vakantiegangers aantrekt. Op Bonaire duiken betekend dan ook automatisch dat een toch maakt naar een van de vele koraal riffen en haar bijzondere bewoners. De uitzonderlijke schoonheid van de riffen hebben er voor gezorgd dat ze met steun van het Wereld Natuur Fonds, ondergebracht zijn in het National Marine Park Bonaire. Hierdoor zal op Bonaire duik vakantie vieren betekenen dat u zich aan strenge regels moet houden die u uiteraard vooraf duidelijk gemaakt worden. U mag bijvoorbeeld het koraal en haar bewoners niet aanraken en al zeker niet jagen, dus een harpoen of ander wapen zijn dan ook verboden. Ook moet u bij het duiken op Bonaire al uw afval netjes opruimen en alleen te water gaan op de daarvoor aangegeven plaatsen. Hiervan zijn er dan ook voldoende en er zijn er ruim zestig netjes aangegeven en veelal voorzien van parkeer plaatsen. Omdat dit alles zo goed geregeld is, zal een last minute duikvakantie op Bonaire ook vrijwel altijd een succes worden.

De ligging van het eiland net boven zuid Amerika en de plaatselijke zee stroming en passaat wind uit oostelijke richting, hebben er voor gezorgd dat de zee aan de westkant van het eiland relatief rustig is. Dit zult u pij het duiken op Bonaire dan ook direct merken aan het feit dat zich daar de meeste koraal riffen bevinden. Ook het feit dat Bonaire grotendeels buiten de orkaan zone ligt heeft er toe bijgedragen dat de zee rustig genoeg is voor het koraal om flink te kunnen groeien. Dit is dan ook de reden dat voor een duik in de Cariben Bonaire de mooiste locaties zal bieden die er te vinden zullen zijn. De duik locaties die u kunt vinden zijn daarnaast ook bekend bij duikers van over de gehele wereld en nergens anders ter wereld is de bijzondere combinatie van koraal riffen en haar bewoners zo uitbundig als op Bonaire. Dit is ook de reden dat voor het snorkelen Bonaire veel mogelijkheden zal bieden, veel locaties zijn niet erg diep en vaak vanaf de waterkant al te bereiken. Dat het duiken op Bonaire zulke bijzondere mogelijkheden bied om van de uitzonderlijke schoonheid te genieten, heeft er voor gezorgd dat het tot de mooiste locaties ter wereld wordt gerekend. De duikscholen op Bonaire kunnen u helpen bij het vinden van de beste locaties en bij het huren van uitrusting. Daarnaast kunt u als geoefende duiker er natuurlijk ook altijd zelf op uit trekken om te genieten van de vele mogelijkheden.